Jaunumu Arhīvs

08.02. - 02.03.2024 OTO HOLGERS OZOLIŅŠ "Kā atmest smēķēšanu un noskriet maratonu"

08.02. - 02.03.2024

Galerija "Māksla XO"

Elizabetes iela 14, Rīga, LV 1010

OTO HOLGERS OZOLIŅŠ

Kā atmest smēķēšanu un noskriet maratonu

 
„Kāpēc lai kāds gribētu skriet maratonu un atmest smēķēšanu?
Par maratona smēķēšanas atmešanu iedomājos kā jau katru gadu. Tā ir doma, kas bieži vien pārņem smēķētāju pēc pamatīgi nosmēķētas darba dienas, tikai šoreiz bija rīcības plāns, iespējams absurdākais, taču varbūt tieši tas var šo mēģinājumu atšķirt no pārējiem.
Ir skaidrs, ka patīk smēķēt, bet nepatīk skriet. Vai iespējams izdarīt tā, ka patīk skriet un nepatīk smēķēt? Līdz maratona startam ir tieši pusgads...
Nezinu, ko sagaidīt? Piecas minūtes pēc pamošanās iedomājos par smēķēšanu. Sapni nespēju atcerēties (14.11.22. 06:10) Pirmais dienasgrāmatas ieraksts...” Oto Holgers Ozoliņš.

2022. gada novembrī Oto Holgers Ozoliņš nolēma, ka ir laiks atmest smēķēšanu. Vēlējās, lai šis atmešanas mēģinājums nebūtu tāds pats, kā visi iepriekšējie, un nolēma, ka vienu neizdarāmu lietu jāaizstāj ar citu. Līdzvērtīgi neiespējami šķita maratona noskriešana (42 km). Līdz skrējienam bija tieši pusgads. Maratons tika noskriets un mākslinieks joprojām nesmēķē.
Izstādes telpā tēlnieks Oto Holgers Ozoliņš plāno noskriet vēl vienu maratonu. Skulptūras tapušas paralēli gatavošanās maratona distancei.


Oto Holgers Ozoliņš
Kurpes, kas noskrēja maratonu. 2024, polimērbetons, 60x45x4 cm

Oto Holgers Ozoliņš, izmantojot tēlniecības metodes un dažādus materiālus, asprātīgi un ironiski runā par indivīdu un sabiedrībā aktuālām tēmām. Caur iedziļināšanos sevī mākslinieks piedāvā jaunus veidus, kā domāt par pasauli un sevi – pašdisciplīna un meditācija, makšķerēšana, veļas karināšana, arī smēķēšana. Oto Holgers Ozoliņš aicina māksliniekus nebaidīties no tā, ko viņi dara – drīzāk darīt tā, lai gribētos baidīties.
Oto Holgers Ozoliņš (1997) beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības apakšnozari (2022). Piedalījies dažādu teātra izrāžu scenogrāfijas veidošanā un tēlniecības objektu radīšanā pilsētvidē. Kopš 2018. gada piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs, sarīkojis 4 personālizstādes.